Saturday, May 23, 2009

Syurga Cinta


SALAM

Wow..First time sara mengsyorkan korang untuk menyaksikan cerita ini..hahaha..
( tetibe plak aku promo citer ni ) hehe..Lantak la!!..Asalakn Citer ni memang BEST!!
Okay..
Sara ceritakan sikit citer ni...
"Filem ini menceritakan Irham, berusia lewat 20-an, anak kepada pasangan Tan Sri Zakaria dan Puan Sri Mahani telah membesar di luar negara sejak berumur 12 tahun. Kerana terlalu lama di luar negara, cara dan gaya hidupnya tidak ubah seperti masyarakat Barat.


Sekembalinya ke Malaysia, Irham telah bertemu dengan rakan-rakan lamanya ketika belajar di luar negara iaitu Zainal dan Alex yang sangat mengenali hati budi Irham. Irham sememangnya seorang lelaki yang handal memikat gadis sehingga Alex dan Zainal sering kalah jika bertaruh.

Bagi memastikan Irham tidak menang lagi, mereka akhirnya mencabar Irham memikat gadis bertudung kerana mereka tahu Irham tidak akan pernah menyukai gadis sebegini. Dan gadis tersebut adalah Syuhadah, seorang gadis bertudung tetapi berfikiran moden yang masih mempertahankan nilai seorang muslimah.

Syuhadah merupakan anak yatim dan dijaga oleh datuknya sejak kecil. Walaupun hidup mewah namun dia tetap diasuh dengan didikan agama yang cukup.

Irham mula melakukan pelbagai cara untuk memikat Syuhadah yang secara kebetulan guru agama di sekolah adik angkatnya, Ikmal. Irham cuba menggunakan bantuan Ikmal untuk menjayakan misinya itu. "

Okay..dah2..Sara citer skikit..yang lain..Pi tgk sendiri..hahaha..
So!!..apa lagi..
Saksikan citer SYURGA CINTA di pawagam yang berhampiran dengan anda sekrang..:p
Kalo x da pawagam..cari sendiri..hik3

9 comments:

tiQa said...

nk tgk.
:(

mc'eja said...

ARGHH...kite pon dh tgk cite ni gak smlm...best kan best kan...hmmm..awal sgt hot. hadziq sgt adorable.

Sarah Aziz said...

heehe..yup2..
citer ini amat best..~

Sarah Aziz said...

To Tika..
Jom kiter tgk nk x tika??hehehe

Shafie said...

cite ni mmg best.
tgk la dua 3 kali :P

Sarah Aziz said...

To Shafie..
Yer la..
memang best~

Sarah Aziz said...

To Shafie..
Yer la..
memang best~

tiQa said...

mcm mne nk tgk?kb xde wayang.:((

Sarah Aziz said...

To TIqa..
X da wayang??
emmm..
meh la dtg KL..